(door Hans van Keken)

Sint en piet komen in Bussum, zoveel is zeker. Maar wanneer, waar, en voor wie? Dat moet nog even het geheim van Bussum blijven, meldt Huub Baaij van het comité samenzweerderig.

,,We hebben van de gemeente het dringende verzoek gekregen er totaal geen ruchtbaarheid aan te geven. Dat doen we dus niet”, legt hij uit. ,,In het sinterklaasjournaal is al gezegd dat sint en piet onzichtbaar zullen blijven, maar zeker wel zullen komen. Dus Bussum slaan ze zeker niet over.”

Baaij is trots dat er voor de Bussumse kinderen wel degelijk iets is geregeld. ,,Maar een groot feest is niet te doen. We hadden eerst gehoopt op een intocht op het raadhuisplein op zondagmiddag, zonder geluid, met hekken, vakken en strikte regels, maar dat is ons ten sterkste afgeraden door een veiligheidsambtenaar. Maar we hebben dus een leuke variant bedacht. Verder zeg ik er niets over, ze zullen het in Bussum wel merken een van de komende dagen.”